Saturday, March 03, 2007

86. päivä



Räntää tulee ja kadut lainehtii. Mikäs sen mukavampaa kuin vetäistä kahden viikon katukamppis tässä säästä. Mutta näin siis tehdään.

Ovaskaisen mahtava tukiryhmä on aloittanut esitteiden postiluukkujaon, ehdokas itse yhtenä innoikkaimmista, mutta ehtii mies kadullekin. Eilen oltiin Arabiakeskuksessa ja tänään Käpylässä sekä Malmilla.

Katutyö on mielipuuhaani. Jaamme Helsingin vihreiden lehtiä ja Kai Ovaskaisen mainoksella (yllä) varustettuja vihanneskrassin siemeniä, jotka ovat yhdessä päivässä osoittautuneet todelliseksi hitiksi. Kaikki tahtovat niitä, ja vievät kaverillekin. Vihanneskrassi on c-vitamiinipitoista versoa, jota voi käyttää sellaisenaan voileivän päällä tai lisätä salaattiin. Se kasvaa yhtä helposti kuin rai-ruoho, vaikka vessapaperin päällä.

Jos pussien tekeminen oli tosi kivaa. Vietimme kolme hauskaa talkooiltaa Hyötykasviyhdistyksen talolla Annalassa pussittamassa vihanneskrassia. Taattua, luotettavaa luomuviljelijän tavaraa siis.

On aina kiva antaa jotain lahjaksi. Eräs nainen Malmilla sanoi, että ovatpa vihreät ihania: keskustasta saa halauksia ja Malmilta syötävää. Sillä meiningillä.

Vihanneskrasin etikettiin on kirjoitettu poliittinen viesti. Vihreän kasvun työllisyysohjelma kertoo kolme asiaa.
1. Reilut työolot takaavat paremmat palvelut.
2. Uusiutuvalla energialla tehdään kotimaisia työpaikkoja.
3. Sama palkka miehille ja naisille ja sama vastuu perheestä molempien työnantajille.
Näistäkin teemoista lisää Ovaskaisen nettisivuilla.

Katutyössä ei tehdä pelkkää politiikkaa vaan hoidetaan myös ihmisiä. Tänään olen antanut yhdelle miehelle neuvoja katkaisuhoitoon menemisestä sekä lievittänyt yhden demokratiaan pettyneen vihaisen rouvan raivoa siihen pisteeseen, että hän jo alkoi suositella krassipusseja ohikulkijoille. Erityisesti vanhojen ihmisten kanssa puhuminen on tärkeää, heillä ei koskaan ole liikaa ystäviä, joiden kanssa jakaa ajatuksiaan. Samassa jamassa ollaan itse kukin kolmenkymmen vuoden päästä.

No comments: