Sunday, March 04, 2007

87. päivä


Ehtii se etanakin. Tarkoitan vaalipomoani Ovaskaista, joka oli ennättänyt kirjoittaa bloginsa minua ennen tänään. Oikeasti Ovaskainen ei ole yhtään etana, olen vain kade, ja siksi purnaan.

Olemme molemmat yhtä innoissamme, sillä päivän tempauksemme, Lastensunnuntai Intian puistossa Kumpulassa toisen vihreän ehdokkaan Sanna Hellströmin kanssa onnistui yli odotusten. Menin väkimäärän laskuissa sekaisin, mutta varmaan parisataa ihmistä osallistui tapahtumiin. Vielä oli sen verran lunta, että mäenlasku onnistui ja hernerokkaa kului. Ohjelmassa oli lastenfilmejä, joista Kolme pukkia ehdoton suosikkini. Täti Vihreä eli Elina Nummi järjesti puuretkiä ja Sanna opetti sirkustemppuja. Keskipäivän tähtihetki oli teatteriseurue Kapsäkin satutuokio kitaran säestyksellä.

Ovaskaisen blogista voi lukea päivän poliittiset päätelmät, mutta tuttuun tapaan parin lauseen siteeraus: "Kulttuurin ongelma on, ettei sen parissa tehtävää perustyötä arvosteta tarpeeksi. Huikeat mailmantason onnistumiset ovat kuitenkin mahdollisia vain, jos taide ja sen tekeminen tulee tutuksi jo lapsuudessa."

Ai, miksi Ovaskainen on nopeampi kommentoija kuin minä? No, siksi tietysti, että minun piti käydä metrolla ajelemmassa välillä. Halusin näet nähdä joukkoliikennemainoksemme, jotka ovat levittäytyneet julkisuuteen. Metroissa ja ratikoissa on julistetyyliä á la Ovaskaisen etusivu.

Metroissa on lisäksi kolme erilaista mainosta, joissa esitetään kysymyksiä ihmisiä huolestuttavista asioista. Eikö bussi tullut? Minne hävisivät hoitajat? Kuka putoaa kyydistä? Kuvassa yksi näistä. Poliittisia ratkaisua näihiin ongelmiin löytyy Ovaskaisen nettisivuilta ja vaaliesitteestä, joka on jaossa vihreiden vaalipisteella Kolmen sepän patsaalla sekä Elcat-sähköauton kiertueella eri puolilla Helsinkiä. Ovaskainen on tavattavissa päivittäin ennen vaaleja. Viikko-ohjelma julkaistaan maanantaiaamuna netissä.

No comments: