Friday, March 09, 2007

92. päivä

Tulevaisuuden voima käy myös vaalikampanjaa. Eduskuntavaaliehdokkaat on haastettu vaihtamaan vihreään sähköön. Mahtava markkinointi-idea! Hyvisehdokkaat ovat tietysti vuosikausia ostaneet ekosähköä, mutta nyt sähkösopimuksen vaihtoon ovat innostuneet monet muutkin. Samalla äänestäjäkin voi käydä netissä tarkastamassa, löytyykö oma ehdokas vihreän sähkön käyttäjien listalta. Parhaimmassa tapauksessa äänestäjä vaihtaa oman sähkösopimuksensa. Kampanjaan liittynyt ehdokkaille suunnattu tuulisähkötarjous tosin päättyi tiistaina 6.3. klo 15, joten ketään lusmuehdokkaita ei enää päästetä mukaan. Ekosähköä jo ennestään käyttävät ehdokkaat voivat ilmoittautua edelleen mukaan haasteeseen vaalipäivän alkuun 18.3. saakka.

Tietoiskua: mitä on ekosähkö? Se on tuotettu kokonaisuudessaan uusiutuvilla energialähteillä, kuten tuuli-, aurinko-, vesi- tai biovoimalla.

Valistusta Tulevaisuuden voiman nettisivuilta: Tuulisähköä hyödynnetään Suomessa vain 0,1 % kokonaiskulutuksesta, kun merkittävä osa koko maan sähköntarpeesta voitaisiin tuottaa tuulivoimalla. Niin Norjassa kuin Ruotsissakin tuulivoimaloita rakennettiin viime vuonna Suomeen verrattuna kymmenkertainen määrä.

Ovaskainen on ekosähkön käyttäjä ja hänen näkemyksensä mukaan Suomella on paljon annettavaa ilmastonmuutosta hillitsevän teknologian kehittämisessä.

Ja taas tuttuun tapaan lyhennettyä Ovaskais-ajattelua (pidennetty versio miehen nettisivuilla):
"Suomella on mahdollisuus kehittää ilmastoteknologiaa, joka voi levitä ympäri maailmaa. Siksi Tekes käynnisti 2004 ClimBus-teknologiaohjelman, jonka ajatuksena on tukea ilmastonmuutoksen hillintään liittyvän liiketoiminnan kehittämistä. Ilmastoteknologian liikevaihdoksi Tekes on arvioinut noin viisi miljardia euroa, mikä vastaa suuruusluokaltaan perusmetalli- tai kemianteollisuutta.
Suomalainen teollisuus valmistaa jo nyt 10–20 prosenttia maailmanmarkkinoilla olevista tuulivoimaloiden generaattoreista, vaihteistoista ja lapojen materiaaleista. Vientipotentiaalia on myös bioenergiaosaamisessa ja energiansäästöteknologioissa. Bioenergian tuotanto on hyvin työvoimavaltaista. Sadan megawatin kotimainen tuulipuisto toisi töitä vuodeksi jo tuhannelle hengelle. Puhtaan energiateknologian arvioidaan työllistävän jo vuonna 2010 täysipäiväisesti kymmeniä tuhansia suomalaisia. Heistä 25.000 työskentelee tuolloin vientisektorilla. "

No comments: