Tuesday, March 06, 2007

89. päivä

Parhaillaan tehdään Ovaskaisen nettiin uutta osiota. Kain hyvin tuntevat henkilöt ovat kertoneet parilla lauseella ajatuksiaan miehestä. Julkaisemme niitä vaaleihin asti, etusivulla sattumanvaraisessa järjestyksessä, tasapuolisuuden nimissä kaikkia kirjoittajia kohtaan ja sisäsivuilla kaikki lausunnot ovat luettavissa yhdessä. Näitä ilmestyy lisää päivittäin, mutta en malta lainata tähän muutamaa ensimmäiseksi tullutta, vaikka itse järjestelmäkin valmistuu vasta tunnin-parin päästä. Mutta olen tunnetusti hätäinen.

"Kaitsu on luovan optimistinen idealisti ja samalla rauhallisen ystävällinen realisti, joka osaa hankkia vihreiden ideoille muidenkin kannatusta," sanoo Satu Hassi, europarlamentaarikko ja Ovaskaisen poliitikkotoveri Tampereen ajoilta 1980-90-luvuilta.

Pekka Sauri, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja, on sanansa taitava mies: "Ovaskainen: yhtä ubiikki kuin uniikkikin." Tätä samaa voisi sanoa Saurista itsestään.

Tähänastisista sitaateista ehdoton suosikkini on Suomen Filmikamari ry:n toimitusjohtajan Raija Nurmion luonnehdinta: "Kai Ovaskainen on perehtynyt kulttuuriasioihin ja hänen erityinen osaamisalueensa on elokuvakulttuuri. Hän kertoo kyllä hauskoja juttuja eletystä elämästä, mutta en ole koskaan kuullut hänen kertovan hauskoja vitsejä, onneksi. Estetiikantajuakaan voi tuskin laskea miinukseksi."

Ovaskainen näet ei ole mikään baarin nurkkapöytien vitsiveikko, vaan hän on sympaattisen mukava seuramies. Lisäksi hänessä on noin tuhat ja yksi aseistariisuvan valoisaa ominaisuutta, jotka sulkevat kaikkien maailman pahisten ja ilkimysten suut.

No comments: