Thursday, March 15, 2007

98. päivä



"Saisinko vaaliesitteen," pyysi ystävällinen rouva Ovaskaiselta Herttoniemen metroasemalla eilen iltaruuhkassa. Miten ilahduttavaa! Vaaliesitteiden jakaminen on ollut innostavaa ja palkitsevaa, mutta ihaninta sentään on, kun kansalainen varta vasten tulee pyytämään esitettä. (Tarkennukseksi on huomautettava, hyvät Helsingin ulkopuolelta tulevat lukijat, että katukuva ei ole eiliseltä eli ilmastomme ei vielä, onneksi, ole noin kesäinen maaliskuussa. Kuva on viime elokuulta, kun aloitimme tämän vaalikampanjan suunnittelun.)

Koska nyt olemme kentällä kaiken aikaa, lienee kertauksen vuoksi hyvä taas tiivistetysti virtuaalisestikin esittää, mitä ihmisille kerromme. Alla ehdokas Ovaskaisen esitteen teksti luettavaksi. Kaikki saatavilla myös ehdokkaan nettisivuilta sekä tässä lyhyessä muodossa että perusteellisempina artikkeleina.

Tai ehdokkaalta itseltään livenä kadulta, tänään vielä Vuosaaresta klo 15-16 ja Ruoholahdesta klo 16.30-17.30. Ja huomenna ja lauantaina nettiin täydentyvän ohjelman mukaisesti. Sekä sähköpostilla! Ottakaa yhteyttä!

Kai Ovaskaisen vaaliesitteet tekstit:

Kuka putoaa kyydistä?

Tuloerot on päästetty Suomessa revähtämään. Köyhyydessä elää jo yli 130.000 lasta. Köyhyyden taltuttamiseksi on nostettava mm. lapsilisiä, yksinhuoltajien tukea sekä työmarkkinatukea ja pienimpiä eläkkeitä.

Minne hävisivät hoitajat?

Hoitajista on jo nyt pula, ja tilanne pahenee väestön vanhetessa. Julkisen sektorin on muututtava huipputyöpaikaksi, jotta palveluihin saadaan tekijöitä. Muutoin edessä on dramaattinen ulkoistamisen aalto, jossa hinnan sanelevat markkinat.

Miksei bussi tullut?

Valtio kurittaa Helsingin julkista liikennettä jakamalla tukensa suurten kaupunkien ulkopuolelle. Joukkoliikennettä on tuettava myös täällä. 25 miljoonan tuella saisimme lisää vuoroja, uusia yhteyksiä ja halvemmat lipunhinnat.

Tukehtuuko Helsinki?

Kivinokkaa tai Haltialan peltoja ei tarvitse uhrata, jos Helsinkiä tiivistetään viisaasti ja uudet suuret asuinalueet rakennetaan ratojen varteen Espooseen ja Vantaalle. Kaupunkien kilpailu veronmaksajista ja yrityksistä loppuu, kun alueelle säädetään yhteinen metropolihallinto ja verotus.

Tehdäänkö taidetta tarpeeksi?

Taiteellinen työ on arvokasta itsessään. Mutta taide on myös taloutta: kulttuurialojen työpaikat lisääntyvät ja raskaasta rokista on tullut jo kannattava vientituote. Seuraavaksi voi olla elokuvan vuoro. Taiteen tekijöitä ja taidelaitoksia on tuettava. Kulttuuriin sijoitetut rahat tulevat takaisin korkojen kera.

Tuleeko meille tsunami?

Ilmaston lämpeneminen on kuolemanvakava asia, jos napajäätiköistä irtoava lohkeama aiheuttaa jättiläistsunamin tai jos puolet maapallosta paahtuu asuinkelvottomaksi. Meidän pitää leikata kasvihuonepäästöjämme heti. Keinot siihen ovat jo olemassa, eikä avuksi tarvita uutta ydinvoimaa.

"Haluan tukea hyvinvointia ja yhteiskunnallista tasa-arvoa. Lapsieni kautta olen saanut erityisopetusta päivähoidon ja koulun kysymyksistä, ja vanhempieni kertomukset terveydenhuollosta ovat olleet mykistävän kirjavia. Nämä kokemukset ovat vakuuttaneet minut siitä, että hyvinvointivaltio on edelleen hyvä ja tasa-arvoinen tapa järjestää palvelumme, mutta parantelua se vaatii. Siinä hommassa tarvitaan ihanteita ja oikeita arvoja, mutta myös arkipäivän realismia ja elämän tuomaa kohtuullisuudentajua."

Kai Ovaskainen, viestintäjohtaja, 48 v., Käpylä, naimisissa, kaksi kouluikäistä lasta.

No comments: