Saturday, October 25, 2008

100. päivä: Vaaliohjelmani: tavattavissa myös vaalipäivänä

Hyvää vaalipäivää, arvoisat ihmiset!

Olen vaalipäivänä tavattavissa Café Kapusiinissa Kumpulassa (Intiankadun ja Väinö Auerin kadun kulma) klo 9.30-11.00 sekä Helsingin kirjamessuilla osastoja penkomassa klo 11.30-13.00 (puh. 040-7700 248).

Alla vaaliohjelmani tiivistettynä. Käyttäkää äänioikeuttanne!

Luonnon ehdoilla

Minun Helsingissäni suojellaan luontoa. Monimuotoisuus on turvattava eikä kaupunkimetsiä saa hakata. Lähiluonnossa virkistäydytään ja retkeillään. Vartiosaarta, Kivinokkaa, Keskuspuistoa, Mustavuorta ja Kruunuvuorta ei saa turmella. Sipoonkorvesta tulee tehdä kansallispuisto.

Kulttuurin palo

Haluan edistää kaikkea kulttuuria. Hyvät lähikirjastot ja houkutteleva keskustakirjasto ovat tärkeitä, samoin ilmainen pääsy museoiden peruskokoelmiin. Vanhojen rakennusten ja kulttuuriympäristöjen suojelu on sydäntäni lähellä.

Hiljaisuus hoitaa

Haluan hiljentää Helsinkiä. Yli puolet helsinkiläisistä elää melualueilla. Liikenne aiheuttaa eniten melua. Yksityisautoilua tulee hillitä ruuhkamaksuilla. Meluesteitä täytyy saada lisää eikä meluisimmille alueille saa tehdä asuntoja.

Ilmaston puolesta

Helsingin hiilidioksidipäästöt tulee puolittaa vuoteen 2030 mennessä. Energiaa on alettava säästää rakentamisessa, hankinnoissa ja päivittäisessä elämässä. Kivihiilestä on siirryttävä uusiutuviin energianlähteisiin, kuten tuulivoimaan ja bioenergiaan. Jätteiden syntymistä on ehkäistävä ja kierrätystä tehostettava.

Joukkoliikennettä jokaiselle

Kasvihuonekaasupäästöistä viidennes tulee liikenteestä. Ilmaston ystävä välttää henkilöautoa. Joukkoliikennelippujen hinnat tulee puolittaa, vuoroja on ajettava usein ja ajallaan. Poikittais- ja raideliikennettä täytyy kehittää. Helsinki-Tallinna-rautatietunneli tuo junayhteyden Eurooppaan.

Yhteisöjä arkeen

Yksinäisyys ahdistaa nuoria ja vanhoja. Yli puolet helsinkiläisistä asuu yksin, eivätkä kaikki onnellisina. Tarvitsemme asukastaloja ja naapuruutta. Yhteisökerrostaloja tulee rakentaa sekä ikääntyville että kaikenikäisille.

Palvelut lähelle

Minun Helsingissäni palvelut ovat kodin lähellä. Kouluun, kauppaan ja kirjastoon kävellään­. Viihtyisä asuinalue kannustaa hyötyliikuntaan ja tapaamisiin kotipiirissä. Vanhusten, lasten ja vammaisten ehdoilla suunniteltu asuinalue on hyvä kaikille.

Perinteisesti tämä blogi päättyy sadanteen päivää. Ensi vaaleissa tavataan.

No comments: