Friday, October 17, 2008

91. päivä: Luontoretki auttaa kuin lääkkeet

Helsingin Sanomien verkkolehti referoi tänään yhdysvaltalaista tutkimusta, jonka mukaan 20 minuutin kävelyretki puistossa auttaa ADHD-lasta keskittymään yhtä hyvin kuin lääkkeet. (Etana-Hesariin juttu saattaa tulla huomiseksi pikku-uutisena, jos tulee).

Uutinen on hyvä. Luonto parantaa. Siksi meidän pitää huolehtia siitä, että luontoa säästyy kaikkialla, myös kaupungissa. Samassa tutkimuksessa näet todettiin, että hyvin rauhallisessa nukkumalähiössä oleskelusta ei tullut samaa keskittymiskykyä kuin luontoretkestä.

Aikamme on täynnä keskittymishaasteita. Jos voimme pistäytyä luonnossa luonnollisen päivärytmimme lomassa, voimme kaikki paremmin. Siihen tarvitaan metsiä, puistoja ja pusikoita jokaisen kodin lähellä, niin että luontoon ei tarvitse varta vasten lähteä. Helppo luontoon poikkeaminen ja hetken hengähdys voi olla stressaavan päivän pelastus.

Helsingissä vielä on metsiä, rantoja, puistoja ja joutomaita. Annetaan niiden olla, ja rakennetaan uutta Helsinkiä jo kertaalleen käytetyille satama-alueille. Onnellisuus lisääntyy.

No comments: