Saturday, October 04, 2008

79. päivä: Kaupunkimetsiä ei saa hakata

Tänään vietin ihanaa syyspäivää Keskuspuiston kupeessa Meilahdessa Kaupunkimetsäliikkeen kansanjuhlassa. Tavoite on suojella lähimetsät rakentamiselta. Tämä asia yhdistää vanhoja ja nuoria. Juuri nyt on tärkeää kerätä nimiä sen puolesta, että Helsingissä järjestetään kansanäänestys kaupunkimetsistä.

Kansanäänestyksessä kysyttäisiin yksiselitteisesti: haluatko, että kaupunkimetsät säilytetään luonnonmukaisina ja rakentamattomana?

Kannatan kansanäänestyksen järjestämistä siksi, että äänestyksessä saisivat vaikuttaa kaikki metsiä rakastavat kaupunkilaiset, eivät vain ne jotka jaksavat puskea itsensä tiedotusvälineiden julkaisukynnysten läpi tai virastojen hämärissä lymyävien avohakkuuspesialistien puheille. Kansanäänestyksessä metsiä voisivat puolustaa myös ne hiljaiset metsien ystävät, joille kaupunkimetsät merkitsevät kotia ja kirkkoa, luonnon ihmettä, terveyden lähdettä, jokapäiväistä iloa, ulkoilureittiä tai olennaista osaa elämästä. Monet meistä helsinkiläisistä on valinnut asuinpaikkansa lähiluonnon takia, sen metsän takia, joka alkaa kotitalon takaa.

Mutta nyt tarvitaan meitä jokaista keräämään helsinkiläisiä nimiä adressiin. Klikkaa kaupunkimetsäliikkeen adressisivulle ja tulosta lomake. Yhteen lomakkeeseen mahtuu 10 nimeä. Kerää edes ne. Jos 2500 ihmistä kerää 10 nimeä, saadaan 25 000. Jos 500 ihmisiä kerää jokainen 10 nimeä ja jokainen innostaa viisi allekirjoittajaa keräämään 8 nimeä, päästään samaan tulokseen eli 25000:een.

Ei mahdoton ajatus. Yhdelle ihmiselle 25000 nimen kerääminen on aikamoinen ponnistus, mutta kun tehdään yhdessä, niin nimet on plakkarissa tuota pikaa. Suojellaan metsiä.

No comments: