Sunday, October 05, 2008

80. päivä: Poliitikko kohtaa silakan

Tänään on ollut helsinkiläinen perinteinen syysmarkkinapäivä, kun sekä silakkamarkkinat että Hakaniemen torin markkinat osuivat samaan päivään. Ja toki oman värinsä markkinoihin toivat poliitikkojoukot, jotka olivat telttoineen ja ilmapalloineen mukana menossa.

Torimeininki on jotain aivan mahtavaa, tänäänkin liikkeellä oli monia yllätystuttuja, joihin oli kiva törmätä. Torit ovat luotuja kohtaamisiin, ja menihän siinä vaaliesitteitäkin ja tuli nimiä kaupunkimetsäadressiin.

Jos jotain toivoisi, niin sitä että torien lähellä asuvat käyttäisivät torien ja hallien palveluja myös arkisin eikä vain markkinoilla. Hakaniemen halli on erinomainen ruokakauppa, jonne minä matkaan Käpylästä asti niinä lauantaipäivinä, joina on tulossa illallisvieraita. Saan kaikki herkut ostettua samasta paikasta, mutta yksilöllisesti palveltuna eri tiskeiltä. Arkinen lähikauppani on kuitenkin kodin lähellä, joten hallin perusliiketoimintaa en pysty ylläpitämään.

Mutta hei, kaikki kalliolaiset, menkää ostoksille halliinne! Niin ovat kalliolaiset tehneet jo vuodesta 1914. Vielä vanhempi on silakkamarkkinoiden perinne, sillä niitä on järjestetty jo vuodesta 1743. Tämä ovat asioita, joita tahdon Helsingistäni säilyttää: tuntea 1700-luvun tuoksuja nykypäivän mausteilla.

No comments: