Tuesday, October 14, 2008

88. päivä: Kohtuuhalpa asunto olisi helsinkiläinen ilmastoteko - koska totta?

Helsingissä asuminen on kallista, on aina ollut. Siitä muuttoralli kehyskuntiin on syntynyt. Ja muutto jatkuu yhäti.

Ilmastoasioista vastuunsa kantava ihminen kävelee ja pyöräilee niin paljon kuin voi ja ajalee joukkoliikennevälineillä pidemmät matkat.

Kaikki hyvin niin kauan kuin ilmastoasioista vastuunsa kantavalla ihmisellä on varaa asua Helsingissä, jossa palvelut ovat lähellä ja joukkoliikenne pelaa. Monella helsinkiläisellä ei kuitenkaan ole enää pitkään aikaan ollut mahdollisuutta tähän luksukseen. Ei varsinkaan, kun perhe kasvaa ja tilaa tarvitaan lisää.

Kohtuuhintaisia asuntoja täytyy saada lisää. Tavoiteohjelman mukaan Helsinkiin pitäisi rakentaa 5000 asuntoa vuosittain, vuokra-asuntoja yhteensä 40 %.

Helsingin kaupungin on kannettava vastuunsa nimenomaan kohtuuhintaisesta asuntotuotannosta, erityisesti nyt kun kovan rahan tuotanto näivettyy taantuman pelosta.

Kohtuuhintaiset asunnot ovat hyvää ilmastopolitiikkaa. Kaupunkilaiset pysyvät kaupungissa, maksavat tänne veronsa, käyttävät lähipalveluita ja joukkoliikennettä ja parhaassa tapauksessa kiintyvät kotipiiriinsä ja ystävystyvät naapureiden kanssa, niin että liikkumisen ja kuluttamisen tarve sitäkin kautta vähenee.

Ilmasto kiittää coolisti.

No comments: