Sunday, February 18, 2007

73. päivä


Katutyöttö kiertueella pomon kanssa, siinä viikonlopun meininki. Pomolle on sadellut kiitoksia eilisen Hesarin elokuvailmoituksesta sekä perjantain yhteiskäyttöautojutusta. Vuosaaren metroasemalla kaksi eleganttia rouvaa katsoi ehdokasta toisenkin kerran ja huomautti: "tässähän se on se viestintäjohtaja, joka oli lehdessäkin aamusta." Käpylässä kommentoitiin: "mikäs se nyt olikaan se hyvä asia, mitä juuri äsken edistit. Ai, niin, tosiaan, se yhteiskäyttöautoilu."

Aika on mennyt rattoisasti. Katutyttöily on näet kivaa, minusta. Tiedän, että on ihmisiä, jotka eivät suin surminkaan lähde jakamaan minkäänlaisia mainoksia yhtään mihinkään. Mutta minulta homma sujuu ja saan kaman liikkumaan. Samaa voi sanoa Ovaskaisesta, joka on ihan elementissään kadulla. Symppis, helposti lähestyttävä kaveri on tämä minun bosseni. Mikäs sen mainiompaa, koska kadulla ollaan ja tiiviisti, neljä viikkoa putkeen, aina kun ei ole vaalitilaisuuksia sisätiloissa.

Bonuksena kadulla kohtaa uusia ihmisiä. Malminkartanolla kävimme tutustumassa Horisontin tilaan, jossa on elokuvaesitys keskiviikkona. Samalla pääsimme opastetulle kierrokselle työpajaan ja keskustelimme toiminnanjohtaja Janna Löppösen kanssa maahanmuuttajien työllistymisestä. Kielitaito on iso työllistymiskynnys, joten siihen pitää panostaa. Jo maassaolevat, työttömät maahanmuuttajat pitäisi saada ensimmäiseksi töihin.

Malmin markkinoilla oli tänään puolen päivän maissa kahdeksan vihreää ehdokasta, mikä mahtavinta. Jaoimme Tuija Braxin ja Kai Ovaskaisen Tulevaisuuden työ -tilaisuuden flyereita. Tilaisuus on ensi torstaina 22.2. klo 18.30-20 Malmi-talolla, Ala-Malmintori 1. Tervetuloa!

Kotikentällä flyereiden jako sujui kuin tanssi. Käpylän laskiaistapahtumaan menevälle joukolle upposivat elokuvaesitteet n. 95 % varmuudelle. Eli melkein kaikki halusivat mainoksen ja vielä iloisen riemuissaan. Ei ole Ovaskainen turhaan niillä kulmilla syntynyt. Illalla näytämme Käpylän Ilves-teatterissa ensimmäisen kerran ilmastonmuutoselokuvaa. Jännittää, miten tekniikka pelaa. Välineet ovat ammattitasoa, joten kaikki on nyt vain koneenkäyttäjistä kiinni.

Kuvituksena flyer, jota huomenna saa sähköpostikorttina ja joka promoaa Ovaskaisen netissä olevaa Tunnista suomalaisia elokuvia -peliä. Kortissa on poliittinen viesti. Jotta suomalaisesta elokuvasta tulisi menestyvä vientituote, pitäisi saada tekijät työhön eli valtion täytyisi tukea lisää elokuvantekoa. Rahat tulevat verotuloina takaisin, kunhan homma lähtee pyörimään. Huippuja voi nousta vain laajasta tekijäjoukosta, mikä on huippu-urheilusta tuttua jo suurjuoksijoittemme ajoista lähtien. Sama meno Suomi-filmiin, niin johan Bollywooodit vapisee. Tähän tarvitaan päättäjiksi elokuvamiehiä, Ovaskaisia siis.

PS. Muutin viimein blogin asetukset, kiitos Maria, muistutuksesta. Joten kommentoida siis jo voi.

No comments: