Monday, February 26, 2007

81. päivä

Tänään puhun lastenkulttuurista, yhdestä Ovaskaisen vaaliteemoista. Ensin tilaisuusmainos, sitten asiat. Ja lopussa pieni puoluetoimistopromo. Lue siis sinne asti.

Lastensunnuntai 4.3. klo 11-14 Intian puistossa

Ohjelma
11.00 Kai Ovaskainen esittää lasten lyhytfilmejä
11.45 Täti Vihreän puuretki
12.00 Ooppera- ja teatteriseurue Kapsäkki: Satuja kaikilla kielillä
Nipa Nieminen lukee satuja, Jarmo Julkunen soittaa kitaraa
12.45 Täti Vihreän puuretki
13.00 Kai Ovaskainen esittää lasten lyhytfilmejä

Mukana kaupunginvaltuutettu Sanna Hellström, kansanedustajaehdokas Arabianrannasta.

Soppatarjoilu, oma lautanen mukaan.

Intianpuiston osoite on Intiankatu 44.

Taidekasvatus on olennaista elämämme onnellisuudelle. Varhainen taidekokemus kantaa läpi elämän. Siksi järjestämme lastenkulttuuritilaisuuden. Vaikka mieli tekisi, en paljasta, mitä elokuvia esitämme. Mutta ne ovat hyvin valloittavia ja rakkaudella valittuja.

Taidekasvatus kuuluu myös kouluun, aivan olennaisesti. Tasa-arvoinen peruskoulu takaa taiteen kaikille lapsille, vanhempien tuloista riippumatta. Ovaskainen sanoo taidekasvatusken merkityksestä nettisivuillaan: "Opetusministeriön luovuusstrategiatyöryhmän lokakuussa jättämä raportti ottaakin askeleen oikeaan suuntaan korostaessaan kulttuurin ja taiteen kuuluvan luovuuden edistämisen avainalueisiin sekä muistuttaessaan koulun keskeisestä merkityksestä taidekasvatuksessa."

Elokuvat ovat Ovaskaiselle läheisintä taidetta, siksi hän niitä esittää. "1960-luvun puolivälissä yöuneni vei vain Maija Poppanen, ensimmäinen näkemäni teatterielokuva. Siitä lähtien leffat ovat kuuluneet elämääni", Ovaskainen kertoo. 1970-luvulla Helsingin lukuisien leffateatterien lisäksi miehen elokuvannälkää tyydyttivät Helsingin teinien elokuvakerho ja Capitolin tiuhat neuvostoklassikkotapahtumat. Ja jatkoa seurasi: Pirkanmaan elokuvakeskuksen toiminnanjohtajan pesti 1989-1998, Tampereen elokuvajuhlien järjestelytoimikunta ja hallitus ja lopulta puheenjohtajuus opetusministeriön asettamassa elokuva-alan työryhmässä vuosina 1998-99.

Ehkä hauskinta tässä vaalikampanjassa on ollut nähdä, miten onnellisena Ovaskainen esittää elokuvia. Siksi sunnuntaina 4.3. on varmasti luvassa hieno tapahtuma.


Ja sitten puoluetoimiston kuulumisia. Kuten tiedätte, puolueemme konttorin vaalituotannon ehdoton helmi on jatkuvajuoninen videosarja Puoluetoimisto. Sarja on edennyt jo viidenteen osaansa. Tässäkin osassa tarkennetaan vihreän pohjalaisuuden juuria, meitä kaikkia kiihkeästi kiinnostavaa yksityiskohtaa. Kertaus: osassa kolme esiintyi Jussi-paitaan pukeutunut salskea mies. Ja osassa neljä paljastettiin, että mainittu komistus onkin syntyjään Espoosta eikä pohjalainen ollenkaan. Nyt, viidennessä osassa, salaperäisen pohjalaisuuden todelliseksi syntymäpaikaksi onkin paikantunut Vantaa, ei siis Espookaan. Mitä voimme tästä päätellä? Pääkaupunkiseudun kunnat on yhdistettävä mitä pikimmin, jotta pohjalaisilla on lääniä laskeutua. Pohjanmaalta kun lähdetään, niin tilaa tarvitaan!

No comments: