Monday, February 19, 2007

74. päivä

Norsu liikkuu hitaasti. Näin vaalikoneissakin, sillä Hesarin kone tuli ulos vasta tänään. Vaalikoneet ovat aika metkoja, sillä ainakin vihreät tekevät niitä ihan villinä. Eilen Ovaskaisen elokuvaesitykseen Käpylään oli varta vasten tullut eräs Koijärven aikainen alkuvihreä, koska hän halusi tavata vaalivälineeni. Syy: Ovaskainen oli vaalikoneissa hyvin samaa mieltä hänen kanssa.

Joten tietenkin riensin Hesaria tekemään heti aamusta. Ehdokas voi huokaista helpotuksesta, sillä hän oli tanakasti kakkosena minun listallani. Joten ei huolta, en aio erottaa ehdokasta palveluksestani, vai miten päin tämä palvelussuhde nyt menikään...

Hesarin kone on siitä hyvä, että sinne saa runoilla itsestään kauniita sanoja. Ovaskainen on kirjoittanut tällaisen ihan pätevän pätkän, jonka nyt iloksenne monistan: "Olen 48-vuotias, paljasjalkainen helsinkiläinen. Työskentelen nykyisin viestintäjohtajana naapurikaupunki Vantaan palveluksessa. Aiemmin olen ollut toimittajana useissa lehdissä (viimeksi Taloussanomissa), ja toimittajapestien välissä viihdyin yhdeksän vuotta Pirkanmaan elokuvakeskuksen toiminnanjohtajana Tampereella. Yli 25-vuotinen työurani on opettanut minut realistiksi. Tiedän miten yhteiskunta ja talous toimii, mutta uskon yhä, että parhaat valttimme ovat tasa-arvo ja hyvät julkiset palvelut. Vaaleissa yritän nostaa keskusteluun mm. hyvinvoinnin ja talouden suhdetta sekä työhyvinvointiin ja kulttuuriin liittyviä kysymyksiä. Oman osansa saa lisäksi pääkaupunkiseudun hieman nykivä yhteistyö: mielestäni alueen kaupungit pitäisi liittää yhteen tai säätää niille yhteinen metropolihallinto ja verotus. Vaimoni työskentelee Yliopisto-lehdessä päätoimittajana ja lapseni käyvät Käpylän peruskoulua. Lisäksi perheeseemme kuuluu vajaan vuoden ikäinen Tarmo-kissa."

Ai, miksi ehdokas ei ole ykkösenä listallani? Olenko siis niin huono, että en saa puolessa vuodessa ehdokasta muuttumaan mieleisekseni? No, olen. Kysymyksissä on aina pieni sävyeroja, joista voi olla vähän eri mieltä. Nyt meillä oli pientä erisuuntaisuutta perintöveroasioissa, lapsilisissä ja puolustuksessa. Tosin perintöverostakin Ovaskaisen sanallinen selitys vastaa omaa käsitystäni. Eli että perintöveron kokonaiskertymää ei pidä vähentää. Niin, ja eiköhän me molemmat enimmäkseen tätä aineetonta vihreää perintöä eteepäin siirretä.

No comments: