Tuesday, February 20, 2007

75. päivä


Aamulla tuli iloinen puhelinsoitto. Painon-Esko soitteli duunin pihalla ja kertoi, että hommat on hoidettu ja esitteet on paketeissa alhaalla. Siitä riemuissani ryntään heti julkaisemaan toisen esitteen etupuolen. Takapuolella onkin sitten varsinaiset asiat, mutta tässä etupuolella on siis pääteesi. Eli se, että yhteinen hyvinvointivaltiomme tarvisee puolustajaa ja että Ovaskainen on jalat maassa tässä maailmassa sekä työssä että kotona, joten hän pystyy puolustuksen hoitamaan.

Ovaskaisen keskeisiä vaaliteemoja on hyvinvoiva työelämä. Reilut työolot takaavat paremmat palvelut. Elämme työelämän murroksessa, jossa väki ikääntyy ja palvelun tarve kasvaa. Tarvitsemme kunnon työsuhteita ja turvaa työelämän epävarmuudessa. Tarvitsemme perustuloa sekä ihmisarvoisen elämän takeeksi että kannustamaan vastaanottamaan lyhytaikaistakin työtä.

Tarvitsemme myös uusia työpaikkoja uusille aloille, kun tosissamme (ja viimeistään pakon edessä) ryhdymme torjumaan ilmastonmuutosta. Tästä Ovaskainen kirjoittaa päivän blogissaan, jossa hän käsittelee pääministeri Vanhasen eilisiä puheita.

Maapallon säästäminen vie pääministerin mukaan leivän ja työpaikat. Vanhasen mukaan meillä ei ole varaa päästörajoituksiin eikä korkeampaan sähkön hintaan. Tämä ei ole totta, kuten Ovaskainen blogissaan selvittää. Sähkön korkeampi hinta pakottaa energiatehokkuuteen ja luo uutta teknologiateollisuutta. Ihan pakko lainata tähänkin Ovaskaisen lainaama pätkä Tekesiltä jo parin vuoden takaa: "Kansainvälinen ilmastopolitiikka aiheuttaa markkinamuutoksen. Tunnistettujen ilmastoteknologian markkinoiden arvioidaan kasvavan keskimäärin noin 60 prosenttia vuoteen 2010 mennessä. Suomalaisyritysten liikevaihto voi samalla aikavälillä näillä markkinoilla nousta nykyisestä 4,5 miljardista eurosta reiluun 7 miljardiin euroon, mikä merkitsisi myös tuhansien uusien työpaikkojen syntymistä."

Tämän viikon elokuvakiertueemme kahdessa ensimmäisessä esityksessä Käpylässä ja Vuosaaressa on keskusteltu vilkkaasti. "Yksimielisiä ihmiset olivat siitä, että ilmastonmuutoksen torjunnassa kyse on paitsi taloudesta ja politiikasta, niin ennen kaikkea moraalistamme. Olemme nyt eettisen valinnan edessä, ja pääministeri Vanhanen näyttää oman valintansa tehneen", Ovaskainen kiteyttää blogissaan.

No comments: