Wednesday, January 03, 2007

27. päivä

Ensiksi mainokset, sitten vasta ohjelma, vähän niin kuin elokuvissa:

Kai Ovaskaista (ja Maria Guzeninaa) haastatellaan Radio Suomen Ylen aikaiseen huomenna torstaina 4.1. klo 8.37-8.47. Aiheena eduskuntaan pyrkimisen keinot; lisäksi puhutaan hyvinvoinnista ja yhteiskunnallisesta tasa-arvosta.

Perjantaina 5.1. klo 17.50 Uudenmaan tv-uutisissa Ovaskainen on tentattavana työvoimapulasta, joka uhkaa lähivuosina erityisesti pääkaupunkiseutua. Mistä työntekijät hoiva-alan ammatteihin?


No, niin, ja sitten asiaan. Posti toi eilen verokortin. Tuo vuotuiskokemus kirvoittaa monenlaisia ajatuksia. Yksi kiroaa korkeita prosentteja, toinen miettii, mitä kaikkea saa vastineeksi ja saako tarpeeksi. Kuulun ns. iloisiin veronmaksajiin, jotka ymmärtävät verotuksen hyvinvointimme perustaksi ja sosiaalisen tasa-arvon takeeksi. Silti ei minustakaan työtä välttämättä tarvitse verottaa kovasti, jos muuten veroja kertyy riittävästi eivätkä köyhät kurjistu tai palvelut kallistu.

Parempi olisi jos verotettaisiin kulutusta ja ympäristön tuhoamista. Vihreiden ekologinen verouudistus kohdistaisi verotusta mm. päästöihin, saastuttavaan liikenteeseen ja jätteentuottamiseen. Pienituloisten verotusta pitäisi keventää, jotta työvoimavaltainen ja (voittopuolisesti) ekologisesti kestävä palveluala kehittyisi. Meidän vihreiden päätavoitteena on siirtyminen perustuloon, joka mahdollistaisi myös lyhytaikaisen työn tekemisen kannattavasti.

Uuden vuoden ratoksi ehdokkaani Ovaskainen on askarrellut nettisivuilleen erityisen selkeäsanaisen ja ansiokkaan veroselityspaketin. Opiskele sieltä lisää.

No comments: