Monday, January 29, 2007

53. päivä



Oi, tänään on ihana päivä. En olekaan yksin universumissa, vaan tässä bittiavaruudessa on toinenkin tukiryhmäblogi, Vihreää valoa, made by Janne Länsipuron tukiryhmä. Mahtavaa! Jos asuisin Uudellamaalla, toimisin itsekin mainitussa tukiryhmässä, joten pränttäsin tuohon sivupalstalle pysyvästi linkin tukiryhmäblogiin sekä Jannen sivustolle, joten seuratkaapa niitäkin.

Ovaskainenkin on ollut netissä aktiivinen tänään ja julkaissut uusia kuvia. Esimerkki yllä, syystä että Ovaskainen harrastaa yhteiskäyttöautoa. Eli kulkee perheineen normaalisti julkisilla, mutta silloin kuin autoa tarvitaan, se saadaan City Car Clubista, mikä takaa sen, että autoa käytetään vain tarpeeseen ja samalla kertaa hoidetaan niin vaimon, lasten kuin kissankin asiat. (Jaa, no, tulikohan liioiteltua, kissalla ei liene paljon asioita Käpylän ulkopuolelle.)

Yhteiskäyttöautoilun soisi yleistyvän, mutta valitettavan harvat autoilijat tietävät alan ainoasta yrityksestä, City Car Clubista. Yhteiskäyttöauto olisi erinomainen vaihtoehto esimerkiksi perheisiin, joissa on kaksi autoa. Molemmilla autoilla sentään ei yhdelläkään perheellä voi olla koko ajan käyttöä. Jo tällä tavoin autoilu vähenisi alueilla, joissa on joukkoliikennettä. Yhteiskäyttöautoja löytyy pääkaupunkiseudulta jokaisen kotinurkilta, joten tutustukaa mainioon ideaan.

Pelkästään yksityisten ihmisen ympäristötietoisuuden varaan yhteiskäyttöautojen menestystä ei ole hyvä sälyttää. Ovaskainen kannustaa toimiin myös julkista sektoria: "Jotta autojen yhteiskäyttö yleistyisi entuudestaan, valtion ja kuntien kannattaisi toimia yhteiskäytön pilotteina. Jo nyt useat yritykset ja yhteisöt ovat ottaneet käyttöönsä yhteiskäyttöautoja korvaamaan tai täydentämään omia autojaan."

No comments: