Wednesday, January 17, 2007

41. päivä

Tänään on yksi vaalivirstanpylväs ohitettu. Nimittäin Helsingin vihreät avasivat vaalikampanjansa virallisesti vihreiden ryhmähuoneessa eduskunnassa. Siksi myös vaalivälineeni Ovaskainen vietti eduskunnassa parituntisen. Ja moisen juhlan kunniaksi tällään tähän blogiin tuommoisen eduskuntakelpoisen kuvan ehdokkaastani. Tavoittelemme vaalivoittoa Helsingissä. Meillä on hienot ehdokkaat ja upea ohjelma.

Pysytellään siis tiukassa asiassa. Puhumme vaaleissa ilmastonmuutoksesta, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja työelämän muutoksesta. Vaadimme perusturvaa epävarmassa maailmassa ja kehitämme pääkaupunkiseudun metropolialuetta yhtenä kokonaisuutena.

Vihreästä Suomesta tulee maailman johtava ympäristötöteknologian maa, jossa uusiutuvat, kotimaiset energialähteet tuottavat valtaosan energiasta. Ponnistelemme eroon tuontiöljystä vuoteen 2030 mennessä. Uskallamme sanoa, että energiaa on säästettävä niin kotona kuin teollisuudessakin.

Työ on silmäterämme vaaleissa. Tahdomme reilut työolot kaikille, ei liikaa yhdelle eikä yhtään toiselle, niin kuin nyt on meininki. Perustulo on ratkaisumme työelämän epävarmuuteen. Haluamme kehittää valtiosta ja kunnista parhaita työnantajia, esikuvia koko työmarkkinalle. Vain tyytyväinen, motivoitunut työntekijä takaa hyvän julkisen palvelun. Henkilöstön osaamisen kehittäminen on nostettava julkisen sektorin kilpailuvaltiksi.

Verotuksessa siirrämme painopistetta työn verotuksesta saastuttamisen ja kulutuksen verotukseen. Veroja tarvitaan, sillä ne takaavat hyvinvointipalvelut oikeudenmukaisesti kaikille.

Arvostamme monikulttuurisuutta. Tahdomme Suomeen maahanmuuttajia ja ymmärrämme, että tulevaisuuden palveluyhteiskuntamme ei pysy pystyssä ilman ulkomaista työvoimaa. Silti pelkästään työ ei saa olla hyväksytty peruste maahanmuutolle. Vihreään Suomeen mahtuu myös reippaasti nykyistä enemmän hädänalaisia pakolaisia.

Globaalissa maailmassa haluamme kehittää maailmandemokratiaa. Reilu peli myös muualle, niin työssä kuin ympäristönsuojelussa. Meidän, rikkaiden länsimaalaisten on kannettava vastuumme edelläkävijöinä niin ilmastonmuutoksen torjunnassa kuin työelämän lainsäädännön edistämisessä myös kehittyvissä maissa.

No comments: