Saturday, January 27, 2007

51. päivä

Tänään oli vaalitoimintapäivä. Vihreät ehdokkaat liikehtivät eri puolilla Suomea ja mainostivat vihertestiä. Käypähän testaamassa, kuinka vihreä olet. Samalla käynnillä voit tehdä vihreiden oman vaalikoneen, joka erottelee vihreitä ehdokkaita toisistaan.

Olin liikenteessä minäkin. Jaoimme Ovaskaisen kanssa 350 leffamainosta Kolmen sepän patsaalla. Panen mainoksen tähänkin. Näe elokuva ja kuule samalla istumalla Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtajalta Irina Krohnilta, mikä on suomalaisen elokuvan tila tällä hetkellä. Eli:

Tervetuloa Niels Arden Oplevin elokuvan MARTININ UNELMA ennakkonäytökseen sunnuntaina 4.2. klo 14.00 Kino Engeliin, Sofiankatu 4.

Tanskalaisen ohjaajan tositarinaan perustuva elokuva on palkittu useilla festivaaleilla, mm. Berliinissä 2006. Elokuva kertoo nuoresta pojasta, joka ihailee Martin Luther Kingiä ja kärsii tyrannimaisesta koulusta.

Elokuvan alussa Suomen elokuvasäätion toimitusjohtaja Irina Krohn kertoo, miten elokuvatuotantomme nostetaan muiden pohjoismaiden rinnalle.

Varaa lippusi täältä. Siis käytännöstä minulta, mutta linkistä pääset lomakkeeseen.

Lisätietoja elokuvasta:

Niels Arden Oplev: MARTININ UNELMA (Drømmen, Tanska 2006), 105 min. -K11-

Martin Luther King on maalla asuvan Fritsin ihanne. Vuonna 1969 muuttuvaa maailmaa värittävät pitkätukkahipit partoineen, mielenosoitukset sotaa vastaan ja räiskyvä rokki. Elokuvan englanninkielinen nimi onkin aikaa hyvin kuvaavasti We shall overcome.

Frits siirretään kyläkoulusta kaupunkikouluun, jota hallitsee tyrannimainen rehtori pelolla ja väkivallalla. Pitkä tukka ja rokki ovat kiellettyjä, vain kaikki vanha on hyvää.

Rehtori rankaisee Fritsiä niin ankarasti että tämä joutuu käymään sairaalassa. Poika ja hänen vanhempansa vaativat oikeutta ja rehtorin erottamista. Koko kylä tuntuu kuitenkin olevan rehtorin vallassa, ja tämä käyttää kaikki keinot vastustajien murskaamiseksi. MARTININ UNELMA on vaikuttava tarina yhdestä koulumaailman arimmista ja vaietuimmista aiheista.

No comments: