Sunday, January 14, 2007

38. päivä


Poistin ovestani Ei mainoksia -kyltin. Ensiksi olin ajatellut muuttaa sen Vain vaalimainoksia -tekstiksi, mutta sitten tajusin, että en näe ilmaislehtien vaalimainoksia, jos teen niin. No niin, nyt sitten voin seurata, miten jengi mainostaa vaaleissa. Ei mainoksia -kyltti palaa takaisin sunnuntaina 18.3.

Mainoksista puheenollen ajattelin tänään antaa jakamattoman vaalienergiani vaalivälineeni Kai Ovaskaisen mainostamiseen.

Ensinnäkin yllä vasemmalla on Joukkoliikenteellä ilmaston puolesta -tilaisuuden (perjantaina 19.1. klo 15.30-17.00) mainos, jota voit sinäkin käydä lähettämässä sähköisenä postikorttina täältä. Kiitos jo etukäteen!

Toisekseen internetin vaalikoneita on jo avautunut. Olen vaalikoneiden tosi fani, ja ryntäsin heti testaamaan sekä Maikkarin että Talouselämän vaalikoneet. Jännintä on tietysti tsekata, kuinka lähellä omat ajatukset ovat ehdokkaan ajatusten kanssa. Turha kuvitella, että olisimme asioista täysin samaa mieltä. Mutta olin iloinen, kun sain ehdokkaani peräti toiseksi sopivimmaksi Talouselämän koneesta ja kuudenneksi Maikkarin koneesta. Alykäs ja kehityskelpoinen yksilö tämä Ovaskainen. Pidättäydyn tässä yhteydessä paljastamasta kuka ehdokas on se, joka molemmissa koneissa oli eniten samaa mieltä kanssani. Mutta vihreä hänkin, tietenkin.

Tämä kehityskelpoinen Ovaskainen on kirjoittanut taas blogiinsa, perintöverosta tällä erää. Oikeistopuolueet näet ovat intoutuneet perintöveron poiston tai radikaalin keventämisen vaatimiseen. Perintöveron kertymää on jopa pidetty marginaalisena, mutta kyllä 500 miljoonan vuosittaisella perintöverosummalla sentään aika moisesti julkisia palveluita ylläpidetään. Eli eipäs nyt heitetä romukoppaan koko veroa. Ovaskainen huomauttaakin: "Kukapa veroja haluaisi maksaa. Mutta jos vaakakupissa ovat yhtäällä yhteiskunnallisen tasa-arvon edellyttämät hyvät palvelut ja toisaalla oman edun maksimointi, niin luulenpa useimpien valitsevan ensimmäisen."

Ja sitten lopuksi vielä vähän valokuvia. Ovaskaisen nettisivuilla pääsee nyt sitten ihastelemaan, millainen hurmuri mies on ollut nuorempana. Samalla kannattaa lukea koko elämänkerta Käärmetalosta Eduskuntataloon, joka on paitsi hauskasti kirjoitettu myös kattava ja valaiseva kertomus miehen vaiheista.

No comments: